Cinema / 19 mei 2015 / 20:00

Kenniscafé Cinema: Interstellar

Regisseur: Christopher Nolan / Speeltijd: 169 min / Land: USA / Ondertitels: Nederlands

Onze tijd op aarde lijkt voorbij, dus begint een groep ontdekkingsreizigers aan de belangrijkste missie uit de geschiedenis van de mens. Ze gaan op zoek naar een plek in de ruimte waar de mensheid kan voortbestaan.

In de nabije toekomst is de aarde, mede door de eeuwenlange uitbuiting en vervuiling van de natuur, een onbewoonbare plek geworden. Een groep overgebleven onderzoekers van de NASA gaat op zoek naar andere sterrenstelsels met de hoop daar bewoonbare planeten te ontdekken zodat de ondergang van de mensheid voorkomen kan worden. Een onlangs ontdekt 'wormgat' biedt een unieke kans, omdat de ruimtevaarders hierdoor in staat zijn om oneindige afstanden, in tijd én ruimte, te overbruggen tijdens hun interstellaire reis.

Interstellar is een film van de bekroonde filmmaker Christopher Nolan (The Dark Knight, Inception). Met in de hoofdrollen: Oscar-winnaar Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club), Oscar-winnaar Anne Hathaway (Les Miserables), Oscar-genomineerde Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), Bill Irwin (Rachel Getting Married), Oscar-winnaar Ellen Burstyn (Alice Doesn’t Live Here Anymore) en Oscar-winnaar Michael Caine (The Cider House Rules). De cast wordt aangevuld met Wes Bentley, Casey Affleck, David Gyasi, Mackenzie Foy en Topher Grace. Het creatieve team achter de schermen stond onder leiding van director of photography Hoyte Van Hoytema.

Volkskrant ****
NRC ****

Bij de kassa krijg je op vertoon van je toegangskaartje voor het KennisCafé: De kick van het heelal, een vrijkaartje voor Interstellar. 

X