Cinema / 14 sep 2017 / 17:15

Kedi

Regisseur: Ceyda Torun / Speeltijd: 79 min / Land: Turkije, US / Ondertitels: Nederlands

Kattenfilmpje, The Movie! De documentaire-hit is eindelijk ook in Nederland te zien op het grote doek. Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanbul. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen. Zo zijn ze een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken.

De katten van Istanbul zijn niemands eigendom. Ze leven tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en brengen vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren. Laag bij de grond volgen we het leven van de straatpoezen vanuit hun eigen perspectief. Bedelend en stelend bij één van de vele vismarkten van Istanbul of dapper hun territorium verdedigend. In het Istanbul van Kedi zijn katten spiegels voor de inwoners; ze laten hen op een unieke manier reflecteren op hun leven.

Lees hier de review van IndieWire: ‘Kedi’ is the ‘Citizen Kane’ of Cat Documentaries.


Naar de film én lekker uit eten?

Maak dan gebruik van onze Cuisinema deal. Op vertoning van je filmkaartje ontvang je 10% korting op je diner (incl. drankjes) bij De Balie! Kijk hier voor meer informatie of onze menukaart. Reserveringen graag onder vermelding van “De Balie Cuisinema diner”.

Eet smakelijk en een fijne voorstelling!

X