Cinema / 14 jan 2017 / 19:30

IFFR x De Balie: Moonlight

presenting 'Parallax Views'
Regisseur: / Land: VS

 

 

 

 

Dit jaar slaan De Balie en International Film Festival Rotterdam de handen ineen voor vier verdiepende programma’s bij films uit het Perspectives thema Parallax Views. In Amsterdam én Rotterdam.

In De Balie trappen we af met het ijzersterke Moonlight van regisseur Barry Jenkins, een modern meesterwerk over black queerness gebaseerd op het theaterstuk In Moonlight Black Boys Look Blue van Tarell Alvin MacCraney. We zien de volwassenwording van een jonge Afro-Amerikaanse man, Chiron, in een van de ruigste buurten in Miami. De film volgt drie periodes uit zijn leven, vertolkt door drie acteurs. Moonlight toont Chirons worsteling met intersectionele identiteit, maar is tegelijkertijd ook een sensuele zoektocht naar liefde en genegenheid. Met hoofdrollen voor Mahershala Ali, Naomi Harris, Janelle Monae en de piepjonge magistrale nieuwkomer Ashton Sanders.

Na de film is er een nagesprek met Tarim Nduma Flach, Wigbertson Julian Isenia en Absaline Hehakaya (hoofd De Balie Cinema). Voertaal van het gesprek is Engels.

Tarim Nduma Flach
Nederlands-Senegalese antropologie student, activist en educator. Zij zetten zich in voor zwarte & trans belangen, rechten en zichtbaarheid in Nederland en daarbuiten. Tarim stellen zich tot doel gemeenschappen samen te brengen door middel van dekolonisatie en de herverdeling van kennis voor empowerment. Onder meer verbonden aan The University of Colour, als vrijwilliger bij COC Leiden/Amsterdam/Nederland en vele andere maatschappelijke initiatieven.

Wigbertson Julian Isenia
PhD student en theatermaker, doet onderzoek naar literatuur, theater en film over Nederlandse Caribische ‘queer' levens op Curaçao. Met twee bachelors in Internationale Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht) en Theaterwetenschappen (Universiteit van Amsterdam), en een MA in Arts and Culture, bereid Isenia zich voor op zijn PhD. Gesubsidieerd door het Sylvia W. de Groot Fonds en Stichting de Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude.

De film zal tijdens IFFR onderdeel zijn van het Black Rebels-programma.

X