Cinema / 14 jan 2017 / 19:15

How to Meet a Mermaid

Regisseur: Coco Schrijber / Speeltijd: 90 min / Land: Nederland / Ondertitels: Nederlands

In How To Meet a Mermaid verbindt de zee de levens van Rebecca, Lex en Miguel die zich afspelen in, op en onder het wateroppervlak. De zee is een psychopaat van het zuiverste water: zowel schoonheid als gevaar, vriend als vijand. Via de stemming van het water wordt de kijker deelgenoot van de twijfels, verdriet en moed van de hoofdpersonen die hulp zoeken bij de oceaan. Ook regisseur Coco Schrijber richt zich tot de oceaan voor antwoorden over haar verdwenen broer, maar hoe begripvol, krachtig of rustgevend de zee ook is, uiteindelijk is zij gewoon water en onverschillig voor onze vragen. Rebecca, Lex en Miguel en hun nabestaanden moeten zichzelf zien te redden.

How to Meet a Mermaid is een visueel betoverende film, met indrukwekkend camerawerk van Lars Jespersen-Skree (The Look of Silence en het Oscargenomineerde the Act of Killing) en actrice Sofie Gråbøl (The Killing) die de stem van de zee vertolkt.

‘Een poëtisch essay over de zee. Via drie personages laat Coco Schrijber zien hoe beangstigend en tegelijkertijd aantrekkelijk de zee kan zijn, in een poging om het ongrijpbare te pakken te krijgen.’ – de Volkskrant

X