• Extra voorstelling: De Balie kijkt Jane met Jane Goodall
Cinema / 25 mei 2018 / 17:45

Extra voorstelling: De Balie kijkt Jane met Jane Goodall

i.s.m. het Jane Goodal Instituut
Regisseur: Brett Morgen / Speeltijd: 90 min / Land: Verenigde Staten / Ondertitels: Nederlands

Also livestream via facebook.com/debalie

Video On Demand: De Balie TV + De Balie Vimeo.

 

Op 25 mei verwelkomen wij wereldberoemd primatoloog dr. Jane Goodall, PHD, DBE in De Balie. Na een inleidend gesprek met Jane Goodall over haar welbewogen carrière kijken we de prachtige documentaire Jane, waarin we zien hoe Goodall onderzoek doet naar het gedrag van chimpansees in hun natuurlijke leefomgeving.

Over Jane
Als 26-jarige secretaresse krijgt Jane Goodall van paleontoloog Louis Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding trekt zij, samen met haar moeder, naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden. Goodall’s jonge jaren en haar avontuur worden laten zien in Jane: een ongelofelijk mooie en diep romantische film.

Over Jane Goodall en het Jane Goodall Instituut
Met steeds kleiner wordende leefgebieden voor primaten, en een klimaatagenda die onder constante druk staat is het werk van Goodall belangrijker dan ooit. In 1977 richtte ze het Jane Goodall Instituut op ter bescherming van chimpansees in Afrika. De stichting streeft naar een beleid waarin –naast de leefomgeving van dieren- ook de leef en werkomgeving van mensen verbeterd wordt om tot een duurzaam alternatief voor ontbossing en illegale handel te komen.

Dit evenement is georganiseerd in samenwerking met Het Jane Goodall Instituut. Met de aankoop van je kaart draag je bij aan Het Jane Goodall Instituut Nederland en daarmee aan duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Om een extra donatie te doen aan het Jane Goodall Instituut kun je naast je ticket ook een Boscertificaat (€15) of een Chimpcertificaat (€35) aanschaffen. Lees hier meer over het Chimpcertificaat en het Boscertificaat.

Indien u een extra donatie doet, ontvangt u na betaling een Chimp- of Boscertificaat in uw mailbox. Uw naam en emailadres wordt gedeeld met Het Jane Goodall Instituut Nederland.

Redactie: Joost Mellink 

 

Let op: vanwege het succes is dit een extra voorstelling. Bij deze vertoning zal Jane Goodall aanwezig zijn voor een inleidend gesprek bij deze film.

X