• ENFF on Tour: Chasing a Dream
Cinema / 24 okt 2017 / 19:30

ENFF on Tour: Chasing a Dream

Regisseur: Mladen Mitrovic / Speeltijd: 137 min / Land: Servië, Bosnië/Herzegovina, Kroatië / Ondertitels: Engels

Eastern Neighbours Film Festival presenteert een speciale vertoning van festivalfavoriet Chasing a Dream (U potrazi za snom).

Joegoslavië viel uiteen door een bloedige burgeroorlog. Het hart van het land, Bosnië en Herzegovina, leed het meest. Dit conflict van Bosniërs (moslims), Serviërs (Oosters orthodoxen) en Kroaten (katholieken) maakte honderdduizenden slachtoffers en veranderde het lot van veel mensen, die zich over de hele wereld verspreidden als vluchteling. De regisseur maakt een wereldreis en treft de toenmalige tienjarige acteurs uit zijn eerste film ver weg van hun eigen stad, verjaagd door de turbulentie van oorlog. Emoties bloeien op tijdens het ontstaan van een mooie vriendschap.
Mitrovic vertelt: “Ik ben geboren op een filmset en had een gelukkige jeugd. En op het moment dat de sterren dichterbij leken dan ooit werd de lucht boven mij bewolkt en kwam alles tot stilstand door de oorlog. Ik stopte met dromen en ontsnapte uit een realiteit die mijn emoties verstikte en distantieerde me van de filmwereld.”

X