Cinema / 18 feb 2017 / 14:30

De Kinderen van Juf Kiet

Regisseur: Petra Lataster en Peter Lataster / Speeltijd: 115 min / Land: NL / Ondertitels: Nederlands

Kiet is een juf die je ieder kind wenst. Ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken, waaronder kinderen die een traumatische tijd van oorlog en vlucht achter zich hadden. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. De kinderen van juf Kiet is een hartverwarmende film, ernstig van inhoud en vaak hilarisch van toon; een ode aan de juf die ieder kind verdient.

Petra en Peter Lataster: “We willen vooral laten zien hoe de kinderen met een nieuwe situatie omgaan. De onwennigheid, de verwarring, het wederzijdse onbegrip. Hoe druk je je uit als je de nieuwe taal nog niet beheerst? Hoe weet je wat je moet doen als je de juf niet kunt verstaan?”

Kom je bij ons naar de film? Kom dan ook lekker bij ons eten! Met onze Cuisinema deal ontvang je op vertoon van je filmkaartje 10% korting op je dinerrekening! Bekijk hier de actie, en hier ons menu.

X