Cinema

De keuze van mijn vader

Regisseur: Yan Ting Yuen / Land: NL

In De keuze van mijn vader probeert regisseur Yan Ting Yuen toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader en zijn familie. Hierbij komt ze er achter dat deze onlosmakelijk is verbonden met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China. Zoals de hongersnood in de jaren vijftig, de Culturele Revolutie in de jaren zestig en de exodus naar het Westen in de jaren zeventig.

Er ontrolt zich een verhaal waarin voortdurend de verhouding tussen het individuele en het collectieve, tussen de kleine persoonlijke belevenissen en de grote wereldgeschiedenis op scherp staat. De keuzes van de vader lijken rationeel en onontkoombaar met het oog op de grote veranderingen. Migratie naar een betere plek elders lijkt logisch. Maar is het uiteindelijk echt altijd beter om weg te gaan dan te blijven? Valt er wat te kiezen? Wie of wat bepalen uiteindelijk de keuzes in je leven?

Kijk De Keuze van mijn Vader waar en wanneer het jou uitkomt op Picl. Klik hier op de film nu te kijken.

Voertaal film: Nederlands en Kantonees (Nederlands ondertiteld)


Naar de film én lekker uit eten?
Maak dan gebruik van onze Cuisinema deal. Op vertoning van je filmkaartje ontvang je 10% korting op je diner (incl. drankjes) bij De Balie! Kijk hier voor meer informatie of onze menukaart. Reserveringen graag onder vermelding van “De Balie Cuisinema diner”.

Eet smakelijk en een fijne voorstelling!

X