De Balie en Cineville

See all you can see met Cineville in De Balie

Sinds jaar en dag ga je óók bij De Balie onbeperkt naar de film met je Cinevillepas. Voor maar 19 euro per maand krijg je gratis toegang tot al onze films, zoals de beste documentaires, voorpremières, klassiekers en speciale filmvertoningen met gesprekken.

De Balie programmeert films op de snijvlakken van kunst, politiek en maatschappij en biedt verdieping met speciale randprogrammering. Daarnaast kun je terecht bij de 38 andere filmtheaters door heel Nederland, en in het bijzonder Amsterdam. Zoals bij Filmtheater Rialto, waar De Balie ongeveer 5 keer per jaar een speciale vertoning met gesprek organiseert (De Balie@Rialto).

Met keuze uit meer dan 100 verschillende films per week ben je in Cineville eigenlijk nooit uitgekeken. Daarnaast biedt de Cinevillepas óók nog een heleboel extra’s, zoals vriendenacties, toegang tot voorpremières en tal van filmfestivals, zoals World Cinema Amsterdam Festival, het International Queer en Migrant Film Festival, Human Rights Weekend, Movies that Matter, Go Short en Cinéma Arabe.
Op Cineville.nl vind je draaitijden van alle filmtheaters en zie je welke festivals en live-evenementen eraan komen. De redactie van Cineville maakt je wegwijs in het aanbod met de tips, de Moet-je-kijken-lijst van de maand, columns van onder andere Job de Wit (Fullscreen: videoclips op het grote doek), nieuwtjes en interviews met je lievelingsregisseurs. Cineville.nl is je gids in de wereld van film.

Reserveren
Cinevillepashouders kunnen telefonisch kaartjes reserveren voor een film tijdens de openingstijden van de kassa (+31 20 5535 100). De kassa gaat dagelijks om 16:30 open. Bij middagvoorstellingen  is de kassa een half uur voor aanvang van de film geopend. De kaartjes kunnen vanaf anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling worden opgehaald. 

Cinevillepas
Je bestelt de pas eenvoudig op www.cineville.nl/pas. De tijdelijke pas die je per mail ontvangt is direct geldig, zodat je diezelfde dag nog naar de film kan! De echte pas krijg je vervolgens binnen twee weken thuisgestuurd. Een pas cadeau doen aan een ander kan natuurlijk ook.
Ook leuk: met de Cinevillepas krijg je 10% korting op muziek, films en koffie bij Plato/Concerto (in Amsterdam, Utrecht, Leiden, Zwolle en Deventer).
 

X